Egy titkos fejezet Danny másik életéből

Mi kell a ismertséghez?

Kell hozzá egy széles mosoly, pimasz tekintet, egy kis sárm, jó modor, humor és már meg is vagyunk…

Csak ezeket kell megtanuld és máris vár a világhírnév és az ismertség. Könnyű, nem?

Ha hiszed, ha nem, az ismertté váláshoz ez nagyon kevés. Lehet valakinek kedvelhető személyisége, DE sokkal hasznosabb, ha kitartó, szorgalmas és ismeri a PR módszereit, mert azzal hamarabb révbe fog érni.

Van két kávézó ugyanabban a kerületben, körülbelül ugyanolyan forgalmas utcában, a kávé mind a két helyen nagyon jó és a kávézó berendezése is hasonló. Ránézésre nincs köztük lényegi különbség. Az egyiknél mégis kígyózó sorok állnak, míg a másik pedig sokszor kong üresen.

Menjünk vissza egy kicsit az időben és vizsgáljuk meg mi történt az elmúlt egy évben a sikeres kávézó háza tájékán.

Egy évvel ezelőtt egy jelentősebb belső átalakítást hajtottak végre.

Azóta a kávézóban van egy jópofán berendezett sarok, ami úgy néz ki, mint ha az ember Milánóban lenne és a dóm előtt kávézna. Nagyon trendi monochrome színek, szép falapos asztalok, kovácsoltvas lábakkal, fekete-fehér poszter a háttérben, rajta a dóm és sok-sok galamb. Az olasz kávét, amikor ott issza az ember, úgy érzi, mintha tényleg Milánóban lenne. Szép cserepes virágok körben, a másik falon pedig Galleria Vittorio Emanuele árkádjai, színes Channel táskákkal a kirakatban. Nagyon jó fotókat lehet ott csinálni.

Minden fiatal, aki ott kávézik, azonnal fotózni kezd és kirakja a közösségi médiára. Megjelöli, hogy ebben a kávézóban járt.

A kávézó tulajdonosa ismer néhány embert, aki ismer néhány ismert embert, megfűzi őket, hogy hívják meg hozzá kávézni. Természetesen az ismert emberek is fotókat készítenek a gyönyörű, hangulatosan berendezett kávézóban és kiteszik a közösségi médiára. Erre az összes követőjük megőrül, hogy ő is akar ilyen fotót. Mennek kávézni.

Aztán a tulaj, megfűzi a lányát, hogy vegye fel a kapcsolatot néhány divat bolggerrel, hogy fotózhatnak a kávézóban. Egy divat bloggernek megtetszik a hely hangulata és eldönti, hogy ott készíti el következő fotóit. Tényleg úgy néz ki az a hely mintha az ember Milánóban lenne. A divat blogger fotóit felkapja egy nagyobb női magazin és persze a cikkben említést tesznek a kávézóról is.

Aztán rendeznek egy havonta egyszer megtartandó eseményt: Hozd el anyukádat és meghívjuk az első kávéra. Ezen a vasárnapon rengeteg anyuka jön felnőtt gyerekével kávézni. Ezzel egy teljesen új célközönség felé nyitnak. Természetesen az édesanyákat is elvarázsolja a hely hangulata és az, hogy ingyen kapják a kávéjukat. Sokukból törzsvevő lesz. Annyira jól sikerül ez a kezdeményezés, hogy egy két kisebb kerületi újság is cikkezik a kávézóról. Tök ingyen, nem fizetett hirdetés, csak tetszik nekik a téma.

Aztán az egyik kereskedelmi tévé reggeli műsorában arról forgatnak mennyi kávét isznak a magyarok és milyen az igényes, jó kávé. A szerkesztő gondolkodik, milyen helyszínen forgassanak. Természetesen a milánói hangulatú kávézó jut eszébe először, mert az utóbbi egy évben legalább száz posztot látott arról a menő helyről az Instagram-on.

Kikeresi a Google-ből a kávézó telefonszámát. A tulaj veszi fel, leegyeztetik a forgatás időpontját.  

A tulaj miután lerakta a telefont pimaszul vigyorog: érdemes volt ezt a Danny Blue-t felfogadni a tanácsadónak, egy éve mikor elkezdtük a közös munkát akkor megmondta, hogy ez lesz. És igaza volt…

Jelentkezz most Danny Blue Kerülj bele az emberek fejébe című webináriumára. Megtudhatod, hogyan tedd a brand-ed ismertté. Danny végigvisz azokon a lépéséken, aminek a saját sikerét is köszönheti.

Tanuld meg, hogyan legyél te az első a piacodon, hogy te juss először az emberek eszébe! Foglald le a helyed a webináriumodon, mert lehet a konkurenciád is ott lesz!

Jelentkezz a webináriumra itt.

Danny