Miért vannak éhező művészek? Mit rontanak el?

Mi a különbség egy szegény és egy gazdag művész között? Az egyik tehetségesebb lenne mint a másik, ezért tud több pénzt keresni?

Ha ez igaz lenne, akkor a világ egyik leghíresebb festője nem szegényen és ismeretlenül halt volna meg. Vincent Van Gogh-ot senkinek sem kell bemutatni, világhírű festményeit mindenki ismeri, ma több mint 100 millió dollárért árulják egyes képeit.

Kevesen tudják azonban, hogy Van Gogh rövid életében egyetlen egy festményt tudott eladni és szegényen és ismeretlenül, a művész világ által kirekesztve halt meg.

Művészetében teljesen újszerű volt, ecset helyett az ecset végével, néha egyenesen a tubusból festett. Azóta is rengeteg embert inspirált újszerű modern stílusával, teljesen új színt vitt a festészetbe.

Hogy lehet akkor, hogy életében senki sem ismerte, ma pedig a világ egyik legismertebb festője?

Igaz, tragikus sorsú festő volt, aki fiatalon halt meg, de nézzük meg mit tudott volna kihozni művészetéből, ha okosan építi fel a karrierjét.

Először is, ha valami újat hozol a világnak, akkor számíthatsz némi ellenállásra, hogy ki fognak gúnyolni, hogy megpróbálnak lebeszélni, elbizonytalanítani és kinevetni.

Egy új művészeti irányzat, stílus, egy új vallás, egy új termék a piacon vagy új szemlélet sokszor először gúny tárgyát képezi.

Ahogy az előző cikkemben elmeséltem, (itt tudod elolvasni) az én nevemet a kezdetek kezdetén egy pornó sztárral azonosították és örültem, ha egyáltalán kaptam egy felkérést. Mára pedig elértem, hogy nem nagyon kell már sehol bemutatkozzak és alig győzök eleget tenni a felkéréseimnek.

A célod az, hogy elfogadják és megszeressék a terméked, a szolgáltatásod és az emberek és elkötelezetté váljanak. De hogyan tudod felépíteni ezt a bizalmat és elköteleződést? Miért pont a téged fognak választani és nem konkurenciádat?

Ehhez bele kellene láss az emberek fejébe, hogy megtudd mit szeretnek és mit nem, mik a vágyaik, mik a félelmeik és mik a problémák. Meg kell tanulnod “olvasni a vevőid gondolataiban”.

Ha tudod mit gondolnak, tudod mit mondj nekik, amit be fognak fogadni.

Ha ezt tudod, akkor az összes kommunikációdat ezekre az alapokra tudod helyezni és elfogadottá és szeretetté fogsz válni a szemükben.

Hogyan tudta volna Van Gogh elérni, hogy még életében sorba álljanak a festményeiért és ne csak halála után fedezzék fel a tehetségét?

Ha Van Gogh fordított volna egy kis figyelmet arra, hogy belelásson azok fejébe, akinek a művészetét szerette volna értékesíteni, akkor olyan kommunikációt tudott volna kialakítani, amit, ha elég sokáig és kitartóan ismétel, közelebb viszi a célközönségéhez az új elképzelésit, akik elfogadják azokat és hajlandók rengeteget fizetni a festményeiért.

Te is megtanulhatod ezt.

Danny Blue

Milyen módszerek vannak arra, hogy bele láss a vevőid fejébe?  Erről tudhatsz meg többet Danny Blue webináriumából aminek a címe: Kerülj bele az embere fejébe!

Megtudhatod, hogyan láss bele a vevőid fejébe és hogyan érd el, hogy rád emlékezzenek.

Jelentkezz a webináriumra itt.

 

Danny