Ki fusson ki után?

Elkészült a gyönyörű szép új üzleted. Nagyon szépen berendezted, a legmenőbb belső építészt hívtad, külön gonddal válogattad ki a nagyon csinos eladólányokat és az egyenruhájukat rájuk szabattad. Megtartottad az üzlet nyitó party-t, ahol elég jó volt a felhozatal és szép kis forgalom is volt. De másnap egyetlen egy vevő sem téved be az üzletbe.

Még optimista maradsz a nap végére, majd lesz ez ennél jobb is. Majd eltelik egy hét, de a helyzet alig változik, úgy tűnik nem igen találják meg az üzletedet a vevők.

Elkezdesz gondolkodni mi lehet a baj: lehet nem is ezt a márkát kellene forgalmaznod, ez a magyar piacnak túl drága, mert hiányzik a középosztály? Vagy lehet nem ezt az üzlethelyiséget kellett volna kibérelned, hanem azt a másikat az Andrássy-n, ott több a turista?

De még nem adod fel ilyen gyorsan azért. Hívjunk fel egy marketingest – jön az isteni szikra! Majd azok csinálnak valamit! Beírod a Google-be: „a legjobb marketinges” – másnap már találkoztok is. Szerződsz, nincs más választás, ide marketing kell, nagyüzemi.

Egy héten belül elindulnak a hirdetések. Elég fájdalmas összegeket költesz el a Facebook-on és az Adwords-ön. De nincs más választás, aki vevőt akar, annak meg kell küzdenie érte. Hatalmas a verseny és neked hirdetések százaival kell érvényre juttatnod a márkádat a márkák hangzavarjában. Úgy tűnik, hogy elindul valami, de ekkor megváltozik valami a Facebookon és újabb beállításokat kell eszközölnöd  a hirdetéseiden. Hogy jobbak legyenek a hirdetéseid blogot indítasz és megfogadod a legjobb 5 marketing-tippet és persze elmész szövegíró-tanfolyamra is. Hátha az a gond. Aztán sokkal jobb nem lesz, hiszen még így is rengeteget költesz reklámra, vagy inkább nem költesz, de akkor senki nem jön. Ha meg költesz, akkor az árrés fele elmegy marketingre. Így már sajnos nincs pénz a legjobb eladólányokra és a személyzet újboli betanítása megint felemészti az idődet, miközben azt gondoltad, hogy innen mész nyugdíjba. Az tuti, hogy megőszülsz és ha ennyi erőfeszítést kell tenned a céljaid megvalósításába, akkor legközelebb inkább csak kisebb célt tűzöl ki… ezt meg bezárod..

…vagy inkább egy másik utat választasz?

Danny Blue-t választod meg a PR-osodnak.

Megtanulod, hogyan vonzd rengeteg ember figyelmét a márkádra, akár nulla hirdetési keretből is.

Megtanulod, hogyan különítsd el a célközönséged, és hogyan láss bele a fejükbe.

Megtanulod milyen tulajdonsággal ruházd fel a brand-edet, ami miatt szerethető lesz.

Megtanulod mitől leszel te a legmenőbb és legjobb a piacodon.

Megérted mi az a lépés, amit el kell végezned mielőtt bármilyen marketingbe kezdesz.

Rájössz, hogyan érd el, hogy ne neked kelljen a vevőid után futnod, hanem ők fussanak utánad és hogy mi az a kulcs, ami miatt bizonyos cégek mágnesként vonzzák a vevőket.

Megérted az összefüggést a bizalom és az ismertség között.

És rájössz, ha ezeket alkalmaztad volna ez előző vállalkozásodban már, akkor már rég multimilliomos lennél.

Még nem késő…

Jelentkezz Danny Blue PR képzésre vagy tanácsadásra.

Danny